
Fran López, xef de Villa Retiro i de Xerta Restaurant. Foto: Cedida
Enguany és molt especial per a L'Antic Molí, ja que fa tot just un mes el cuiner Vicent Guimerà va ser escollit Cuiner de l'Any en la jornada inaugural de Fòrum Gastronòmic de Barcelona, títol al qual optaven quatre cuiners més de Catalunya. Guimerà va obrir l'Antic Molí el 2004, amb només 24 anys, i allà oferix una cuina de mercat, creativa i basada en el producte de proximitat que ha merescut la primera estrella Michelin. Guimerà ja ha fet els seus primers agraïments al bloc del restaurant, on expresa que l'estrella és "un premi a l'esforç de tot un equip, d'unes persones que lluiten dia a dia al meu costat, que saben quan tinc un mal dia o estic feliç, que ja formen part de la meua família i ho mereixen".
També ha aconseguit una estrella el Xerta Restaurant, el nou establiment gastronòmic del xef de l'Aldea Fran López, ubicat a Barcelona. Es dóna la circumstància que Fran ja era posseïdor d’una Estrella Michelin al Restaurant Villa Retiro de Xerta, i com que també este establiment revalida l'estrella, és l'únic xef ebrenc que en té dos, per bé que en dos restaurants diferents.

Jeroni Castell, de Les Moles, a Ulldecona.
D'altra banda, Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Este és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a este club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen esta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau). En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dos estrelles, que es manté intacta amb sis noms.