“Està demostrat que el model cooperatiu és viable i funciona, però ens trobem en què, d’entrada, moltes gestories i assessories el descarten a l’hora d’assessorar els seus potencials clients”, apunta Carlos Lamote de Grignon, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre. Una percepció que explica aquesta voluntat d’acostament per part de l’Ateneu. “Es tracta de crear xarxa. Tots hi sortim guanyant, les gestories i asessories poden ampliar la seua cartera de clients a partir de cooperatives de nova creació, i això de retruc farà que l’economia social i tot el que representa vagi guanyant implantació al territori”, argumenta Lamote de Grignon.
L’itinerari formatiu per adquirir el segell s’impartirà en línia a través de l’aplicació Zoom els dies 15, 16 i 17 de setembre i anirà a càrrec de Facto Assessors, una cooperativa de treball associat especialitzada en l’assessorament de cooperatives. Seran nou hores de formació repartides en tres sessions. La primera abordarà quin és el règim jurídic de les cooperatives i com es constitueixen, i les dos següents tractaran sobre el règim laboral i el fiscal, respectivament.
És el primer any que des de l’Ateneu Cooperatiu ebrenc es du a terme aquesta formació i la idea és mantenir-la en un futur, així com idear activitats formatives més especialitzades adreçades també a les gestories i estretir-ne els vincles.

L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre implantael segell “Aquí es coopera”adreçat a les gestories Foto: Cedida