L'ebrenc Brian Cutts, primer piulador de @CatalanVoices des de la Catalunya no metropolitana

Publicat el 05 d’abril de 2013 a les 14:28

@CatalanVoices és un compte de 'Twitter des d'on cada setmana un administrador o 'Curator of Catalonia', ja sigui un català o un estranger resident a Catalunya o que hi hagi viscut en el passat, piula en anglès explicant la seva vida quotidiana, els llocs que recomana visitar, les coses que recomana fer o els seus punts de vista sobre diversos temes, sempre buscant la vinculació amb Catalunya.
L'editora nord-americana Liz Castro, coordinadora del llibre "What's up with Catalonia", va ser la primera 'Curator of Catalonia', seguida de la periodista i cap de redacció de la revista , Sònia Casas. Ara ho és Brian Cutts, que de moment ha anat explicant des d'este compte de Twitter aspectes tan relacionats amb els seus gustos personals com d'altres de relacionats amb la cultura, el turisme i la gastronomia de Tortosa i les Terres de l'Ebre, establint converses en anglès amb altres piuladors d'arreu del món.
Qualsevol persona interessada a participar en aquesta iniciativa pot presentar la seva candidatura a esdevenir un 'curator' a www.catalanvoices.com; només cal que pugui redactar correctament en anglès i que ja disposi d'un compte a Twitter. No obstant això, el més òptim és que sigui una tercera persona la que recomani el nom d'un candidat a administrador.
Amb aquesta iniciativa, el Consell de Diplomàcia Pública posa en funcionament una pràctica en diplomàcia pública digital a Catalunya que està tenint èxit en altres indrets, com ara Suècia (@Sweden) o Escòcia (@Scotvoices).

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) és un consorci publicoprivat, creat el novembre de 2012 i en el qual participa la Generalitat de Catalunya, diversos ajuntaments, les diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes i les associacions d'empresaris, entre d'altres. DIPLOCAT té com a objectiu contribuir al coneixement del país a l'exterior. En aquest sentit, l'entitat treballa per posicionar internacionalment Catalunya i els seus principals actius. D'aquesta manera, es busca atraure inversions, coneixement, institucions i persones, així com reforçar la imatge del país i establir relacions de confiança amb les contraparts internacionals.