El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere iniciat l’any 2019 ha suposat a Terres de l’Ebre poder crear sinergies entre les administracions i els ens locals fent activitats conjuntes que fins llavors no s’havien pogut donar a terme. “Amb els fons que reben directament els municipis del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere s’ha aconseguit que la majoria de poblacions de les Terres de l’Ebre implementen els seus espais segurs durant les festes”, ha ressaltat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño.
L’acord unànime que va tenir lloc en l’última Conferència Sectorial extraordinària d’Igualtat celebrada a Madrid va permetre assolir la permanència del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la creació d’un grup tècnic format per tots els governs de l’estat Govern. Este acord històric busca d’ampliar la seua cobertura als diferents àmbits i formes de violència masclista, com ja s’està fent a Catalunya i disposar d’un finançament estable i adequat per fer front a la violència masclista.
En este sentit, la Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes va crear la Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere facilitant el desenvolupament d’accions i projectes conjunts, buscant la corresponsabilitat i l'acció des dels ens locals i comarcals. La coordinadora de Terres de l’Ebre ha afegit que “la Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere servix als municipis per tenir una visió més àmplia de tot allò que poden fer i, fins i tot, de la possibilitat de fer activitats mancomunades que fins ara només feien els consells comarcals”.
La guia busca facilitar les aliances territorials per tal de poder executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte. “Des de les Administracions locals és des d’on es detecten millor i a la vegada es patixen totes les problemàtiques que sorgixen per les agressions sexistes i violències sexuals”. Per mitjà de la feina compartida entre les diferents administracions “es va poder fer una campanya conjunta de prevenció i sensibilització "per unes Terres de l’Ebre lliures de violències sexuals” ha reivindicat Lleixà.
Prevenció, reparació i formació
Les diferents accions que es contemplen des del fons del PEVG van des d’accions de sensibilització de la societat i de prevenció de les violències masclistes fins a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència masclista a través de la coordinació i el treball en xarxa, passant per campanyes que puguen fer visible l’atenció de les formes de violència masclista més enllà del context de parella o exparella. També s’inclouen accions per impulsar la formació dels diferents agents per a garantir una millor resposta assistencial a les dones víctimes de la violència masclista i a les seues filles i fills.
Respecte al grup de treball tècnic participat pels diferents governs està en procés d’elaborar una proposta d’acord per tal que siga aprovada al mes de juliol.
Les administracions ebrenques es mancomunen per treballar amb els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere
S'han creat sinergies entre les administracions i els ens locals fent activitats conjuntes que fins llavors no s’havien pogut donar a terme
Ara a portada
Publicat el 10 de maig de 2022 a les 17:21
Actualitzat el 10 de maig de 2022 a les 17:33
Et pot interessar
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa
-
Societat Jesús Serrano guanya el novè Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta
-
Societat Álex Ubago i Bebe, els reclams del Primavera DO Terra Alta, a Batea
-
Societat La piscina més llarga del món inunda el cicle sobre l'economia de l'aigua de Lo Pati