
Els municipis de la Ràpita, Alcanar, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla han presentat en el marc de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR), les noves Jornades Gastronòmiques de la Galera, que per primer cop s'organitzen conjuntament de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
Els quatre municipis mariners s’han unit per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre. En edicions anteriors, aquests municipis ja realitzaren jornades gastronòmiques dedicades a la galera. Aquest 2014, però, s’ha apostat per unificar les jornades en una única data i sota el paraigües de la marca Terres de l’Ebre, fet que facilitarà la difusió d'este esdeveniment.
Un total de cinquanta-dos restaurants oferiran suculents menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d’aquesta manera l’estada dels visitants al territori.
Les jornades es donaran a conèixer a tot el mercat català a través de diversos mitjans de comunicació i amb la creació de la microsite www.terresdelebre.travel/jornadesgalera .
La galera, abundant en zones properes a deltes, on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis, la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. La seva carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la preparació.
Del 14 de febrer al 9 de març restaurants d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita donaran a conèixer múltiples plats cuinats amb aquest crustaci.