L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa inicia un cicle gratuït per explicar com recuperar les obres d'art

La primera conferència tindrà lloc este dimecres i se centrarà en la pintura a l'oli 'La mort de Bernat Puigvert', de l'artista Miquel Fluixench

Publicat el 22 de novembre de 2016 a les 16:07
Actualitzat el 22 de novembre de 2016 a les 22:23
No tothom ho sap, però els Tallers de conservació i restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa són un referent a Catalunya en matèria de recuperació del patrimoni artístic dels pobles i ciutats. Del centre han sortit restaurades obres emblemàtiques, bé siguen escultures, pintures, documentació en paper, estris d'arqueologia o material científic, segons ha explicat la Diputació de Tarragona en una nota de premsa.

Ara, un cicle de xerrades gratuït i obert a tothom pretén fer arribar esta realitat a l'alumnat del centre i a tothom en general. El primer d'estos actes tindrà lloc este dimecres, a les 18.30 hores, amb una sessió sobre la restauració de la pintura La mort de Bernat Puigvert, de l'artista Miquel Fluixench.

La tècnica en conservació i restauració de l'Escola Sílvia Panadell, explicarà als assistents el procés de restauració d'esta pintura sobre tela, procedent del Museu d'Art Modern de la Diputació a Tarragona. L'obra La mort de Bernat Puigvert il·lustra un episodi de la novel·la romàntica. Les intervencions que s'estan realitzant a la peça són la neteja i consolidació del bastidor, el tractament dels forats i estrips de la tela, la neteja de la brutícia superficial i, finalment, l'eliminació del vernís. 

La conferència té com a objectius la transferència de coneixements, posar a l'abast de l'alumne i el públic interessat els treballs tècnics, donar a conèixer el patrimoni cultural i explicar la dinàmica de treball d'un taller de conservació i restauració.

A banda d'este cicle que tot just s'inicia, l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa du a terme xerrades sobre restauració als diferents municipis on ha realitzat tasques de conservació o restauració de peces, una iniciativa que completa la recuperació d'este patrimoni i contribuix a la plena valorització de la peça per part de la ciutadania.