Camp de Control es va inaugurar el 9 de novembre del 2019 i durant els dos mesos i mig que ha estat vigent l’han visitada més de 1.100 persones. En la cloenda, que tindrà lloc a les 12 del migdia, Teresa Mulet, durà a terme una visita comentada i una performance que consistirà en completar la peça Ejercicio de volumen,una gran gràfica feta amb fulls de prova d’impremta. Cada full representa un mort per homicidi a Veneçuela entre el 1999 i el 2018. Quedava pendent la columna del 2019, que tot just acaba de finalitzar.

Ejercicio volumen, una gran gràfica feta amb fulls de prova d’impremta. Cada full representa un mort per homicidi a Veneçuela entre el 1999 i el 2018. Quedava pendent la columna del 2019, que tot just acaba de finalitzar. Foto: Cedida
L’acte de cloenda també comptarà amb la intervenció d’Aida Boix, directora de Lo Pati i comissària de l’exposició, i de Lisa Blackmore, investigadora de la Universitat d’Essex, a Anglaterra. Blackmore treballa les interseccions entre les investigacions acadèmiques i les pràctiques creatives i va realitzar un doctorat en estudis culturals llatinoamericans, especialitzant-se primer en temes sobre l’espai urbà i l’arquitectura moderna en temps de dictadura, i els imaginaris de la resistència política. Les seues investigacions se centren en les estètiques mediambientals i en temes d’art i aigua. Per això la seua aportació serà especialment interessant en el marc d’aquesta exposició.
Teresa Mulet (Caracas, 1970) és una artista veneçolana amb arrels a Amposta i Sant Carles de la Ràpita, d’on és el seu pare, qui l’any 1948, va emigrar a Veneçuela amb els seus pares. Ara Mulet ha hagut de fer el camí invers. Aquesta ha estat la seua primera exposició a les Terres de l’Ebre i una part del contingut el va gestar a la residència d’artistes que Lo Pati té a Balada, al cor del delta de l’Ebre.