Lo Tros s’abonarà amb compost provinent de la fracció orgànica generada a Amposta

L’Ajuntament i el Copate han posat en marxa un conveni anual a través del qual el compost que es fa amb l’orgànica servirà com a adob per a l’hort social i comunitari

Publicat el 19 de febrer de 2024 a les 11:27
Actualitzat el 19 de febrer de 2024 a les 11:41
Del contenidor a fertilitzant per a les plantes de l’hort social i comunitari Lo Tros. L’Ajuntament d’Amposta i el Copate han signat un conveni de col·laboració anual a través del qual el Copate donarà el compost provinent de la recollida selectiva, concretament de la fracció orgànica de la ciutat, per utilitzar-se com a abonament per a les plantes de Lo Tros.

[noticia]28135/[/noticia]

Divendres es van abocar prop de 3.000 quilos d’este compost a la zona comú dels horts i està previst que els usuaris el puguen utilitzar fins a finals de primavera.

L’ús d’este adob orgànic permet reduir l’ús de fertilitzants sintètics i millorar la qualitat del sòl i dels ecosistemes. La regidora d’Acció Climàtica i Medi Rural, Núria Marco, destacava que "projectes circulars com aquest fan visible on van a parar les restes d’orgànica que es reciclen correctament i tanca el cercle de reducció, reutilització i reciclatge". Este no és el primer cop que l’Ajuntament i Copate col·laboren en un projecte similar, ja que l’any 2021 també van aportar compostatge obtingut de la matèria orgànica i les restes de poda per a la fertilització de l’arbrat del Parc dels Xiribecs.

L’hort social i comunitari Lo Tros compta actualment amb 20 parcel·les, totes ocupades. La concessió és dos anys, amb possibilitat de renovació. No obstant, les persones interessades en obtenir un espai a l’hort poden presentar una instància genèrica per ser afegides a la llista d’espera, el qual els permetrà optar a una parcel·la en el cas que algú deixe la seva abans del termini establert.