L'oli d'oliva verge extra va ser el protagonista de la segona Tarda Gastronòmica de Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre, que es va celebrar el 6 de juliol al Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan. En una perfecta fusió entre el patrimoni monumental i gastronòmic, la jornada tenia com a finalitat promocionar el producte ecològic i la venda al detall. A la jornada hi van assistir tan productors ebrencs que treballen en ecològic, així com restauradors que els hi donen visibilitat, i altres persones que donen suport a Lo Rebost Ecològic. A l'acte també van assistir l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Jordi Martín i va comptar amb la intervenció del delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i de la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà.
El president de Lo Rebost, Toni Beltrán, va destacar la importància de donar visibilitat als productes ecològics locals i va recordar que l'Associació té com a objectiu de llarg recorregut que les Terres de l'Ebre siguin reconegudes en l'àmbit europeu com una destinació gastronòmica capdavantera en clau ecològica.
Els productors d'oli OVE membres de Lo Rebost Ecològic van presentar els seus productes i van remarcar la necessitat d'incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d'oli del territori. També van subratllar la importància d'experimentar amb cadascuna d'elles per a trobar noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauració com a la cuina de casa. Els assistents a la Tarda Gastronòmica van poder gaudir d'uns saborosos tastets preparats per l'equip del restaurant El Bistrot de Gandesa. Escalivada amb seitó amb oli d'arbequina d'Oleum Naturale de Rasquera; Hummus d'alfàbrega amb cruixent de pebrot, amb oli de sevillenca d'Oli Coll de l'Alba, de Camarles; o picadillo d'hortalisses amb enciam, amb oli d'empeltre de Rius d'Or, de la Fatarella, van ser alguns dels plats que es van poder degustar durant la jornada.
Els ingredients principals que es van fer servir per a les elaboracions dels plats eren també d'altres membres de l'Associació, com les fruites i verdures de L'Horta de Carme; el pa d'Ecoespelta o el miso de Kenshô. Van acompanyar l'àpat els vins de Biopaumerà i de Cellers Tarroné o una infusió freda d'herba llimona, menta i marialluïsa d'Ecoherbes.
[h3]Lo Rebost Ecològic [/h3]
La proposta gastronòmica que Lo Rebost Ecològic pretén impulsar als espais de restauració que hi formen part passa perquè els seus clients puguin gaudir d'un àpat complet a base de productes ecològics de les Terres de l'Ebre. Per això, l'Associació requereix que els restauradors membres incloguin a les seves cartes com a mínim un primer plat, un segon plat, i unes postres amb els ingredients principals ecològics i de Terres de l'Ebre i que disposin d'almenys un vi blanc, un vi negre, i una beguda no alcohòlica també ecològica i del territori.
Al llarg de l'estiu, encara es podrà gaudir de dos Tardes Gastronòmiques més, dedicades al vi ecològic i a les fruites i verdures ecològiques de les Terres de l'Ebre. Les Tardes Gastronòmiques de Lo Rebost Ecològic s'organitzen amb el suport de la Generalitat per a donar suport a la venda de proximitat que està regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic. Lo Rebost Ecològic està format per productors i elaboradors de Terres de l'Ebre que treballen en ecològic i per espais de restauració del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat.
L'oli d'oliva protagonitza la Tarda Gastronòmica de Lo Rebost Ecològic
La jornada vol reivindicar els productes ecològics de les Terres de l'Ebre
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 08 de juliol de 2021 a les 11:13
Actualitzat el 08 de juliol de 2021 a les 11:18
Et pot interessar
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa