L’univers Michelin detecta una nova estrella en el jove xef perellonenc Rafel Muria

Comanda la cuina del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant

Publicat el 15 de desembre de 2020 a les 17:17
Actualitzat el 15 de desembre de 2020 a les 17:21
La gastronomia ebrenca ha guanyat una estrella. De fet, malgrat la seua joventut –té 25 anys-, l’avalaven ja reconeguts premis com el de cuiner revelació a MadridFusion i també el del II Concurs Gastronòmic Tonyina Roja Balfegó. Anit però, Rafel Muria va rebre el reconeixement que suposa ser mereixedor d’una estrella Michelin, la que ha rebut per primera vegada el restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (al Priorat), un projecte del qual en comanda la cuina. D’esta manera, s’afegix als xefs ebrencs amb estrella Michelin: Jeroni Castell de Les Moles, Vicent Guimerà de l’Antic Molí, tots dos d’Ulldecona, i també el xef de l’Aldea Fran López, amb una estrella per a Villa Retiro, a Xerta, i una per al Xerta Restaurant, a Barcelona.

“El millor premi de tots ha estat la satisfacció de veure creador d’aquest projecte il·lusionant, la nostra aposta gastronòmica. Sentim que el nostre treball ha estat reconegut en una nit màgica. Avui més que mai som al costat de tot el sector de l'hostaleria que aquest any no parat de lluitar i lluitar”, són les primeres paraules que Muria ha compartit a les xarxes socials després del premi. També agraïx a totes les persones que són part de l’essència del projecte, als que els han donat suport, al Priorat per acollir-los, a proveïdors, clients, familiars i amics: “I entre tots l'hem portat fins a aquí. L'Estrella Michelin ja brilla sobre els fogons del Quatre Molins, prometem seguir portant-la ben amunt i no oblidar-nos mai d'on venim”, ha afirmat.
 

Plat d'arròs amb anguila. Foto: Cedida


Rafel Muria és membre d’una família perellonenca molt coneguda en el sector apícola. De fet, la mel és un dels ingredients presents en la cuina d’este jove xef, que fa estudiar a l’Escola d’Hostelria Hofmann i ha treballat en restaurants com Michel Bras, Villa Maiella, Villa Retiro i l’Atelier de Joël Robuchon Saint-Germain.