Menús ecològics, tallers de cuina i altres activitats en la Setmana Bio que comença a les TE

Augmenta un 20 % en l'últim any el nombre d'operadors ecològics

Publicat el 29 de maig de 2015 a les 18:51
Actualitzat el 01 de juny de 2015 a les 09:12

Presentació de la Setmana Bio, que s'allargarà fins al 7 de juny. Foto: DAAM


Entre avui divendres 29 de maig i el 7 de juny tindrà lloc la Setmana Bio 2015 a les Terres de l’Ebre, amb tot un seguit d’activitats per fer conèixer de primera mà què és la producció i el producte ecològic i quines en són les particularitats i els beneficis. Durant els pròxims dies, a les Terres de l’Ebre s’oferiran tallers de cuina, jornades de formació en horticultura, tastos, visites guiades i un mercat de productes ecològics. A més a mes, diferents restaurants de Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar i el Perelló presentaran una oferta de menús ecològics. La III Setmana Bio per a l’alimentació ecològica ha estat presentada avui pel director territorial d’Agricultura (DAAM), Pere Vidal; el tècnic de producció ecològica, Jesús Gómez, i tres dels productors participants en este projecte: Isaura Castellà (Ekobo), Víctor Espelta (Ecoespelta ) i Francesc Frisach (Celler Frisach).

Pere Vidal ha posat èmfasi en l’augment d’operadors ecològics a les Terres de l’Ebre, que ha crescut més d’un 20 % en este últim any, ha dit, i en la vinculació d’estos productes amb la dieta mediterrània. També ha remarcat “l’aposta directa del DAAM en seguir incrementant el percentatge de producció ecològica en els propers anys”. Jesús Gómez, d'altra banda, ha presentat les activitats d’aquesta Setmana. Isaura Castellà ha explicat com busca en els aliments ecològics la qualitat i el retrobament dels sabors d’abans, en l’oferta gastronòmica que oferix la botiga Ekobo, que programa una degustació de tomàquets de moltes varietats tradicionals.

Víctor Espelta ha portat pans elaborats a l'obrador amb gran diversitat de farines. Aposta per una oferta àmplia en fleca i pastisseria amb farines i productes ecològics i una manera de fer “a l’antiga” per retrobar sabors i textures ja quasi perdudes. Estarà, amb els seus productes, al Mercat Ecològic de les Terres de l’Ebre que se celebrarà a Tortosa el dia 6 de juny al matí (plaça Barcelona).

Finalment, Francesc Frisach, ha presentat els seus vins, amb nova imatge, i ha fet palès el bon moment, tant en quantitat com en qualitat, en què es troben els viticultors de les Terres de l’Ebre. Al mateix temps, ha encoratjat tothom a participar en la Setmana Bio per poder gaudir de la qualitat dels productes fets a casa nostra.

Arreu del territori català hi ha programades unes 170 activitats, com ara conferències divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, i menús especials a restaurants.

Consulteu aquí el programa d'activitats de la Setmana Bio a les TE.