Més de 250 professionals del sectors turístic i agroalimentari, a les jornades Baix Ebre Avant

Publicat el 26 de novembre de 2013 a les 10:12
Sala d'actes del Viver d'Empreses del Baix Ebre Foto: Cedida

Unes jornades que han permès analitzar l’estat actual i les projeccions de futur del sectors turístic i agroalimentari, indagar amb l’impacte de la marca Reserva de la Biosfera al nostre territori i estudiar estratègies per impulsar el turisme i la comercialització de productes agroalimentaris.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, n'ha destacat l’efervescència i rellevància d’aquests dos sectors per al territori. En aquest sentit, Soler ha manifestat que “el Baix Ebre disposa d’una gran riquesa i de tots aquells elements necessaris per tal d’esdevenir un territori de referència”. 

Al seu torn, el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, ha subratllat que “aquestes són unes jornades rellevants ja que han posat en solfa els diferents punts i sectors emergents de la comarca”. El conseller ha manifestat que “el territori té totes les potencialitats per tal de fer un pas endavant i, a més, disposa d’una classe emprenedora amb talent que està disposada a generar riquesa al territori”.

Les jornades han comptat amb la participació de diferents conferenciants i professionals dels sectors turístic i agroalimentari que han debatut el futur dels dos àmbits esmentats i han mostrat estratègies de millora per esdevenir més competitius en l’actual mercat.

D’aquesta manera, en el transcurs del dia, s’han presentat els resultats dels estudis, elaborats aquest any 2013 a partir d’entrevistes personals a empresaris i administracions, per potenciar els sectors turístic i agroalimentari. També s’ha realitzat una taula rodona per debatre experiències de gestió d’èxit de la denominació Reserva de la Biosfera amb la presència de representats de La Palma, Menorca, Montseny, Sierra de Las Nieves i la recent nomenada Terres de l’Ebre.

Amb la finalitat de posar en valor el producte local i la gastronomia s’ha comptat amb les ponències d’Ada Parellada, comunicadora gastronòmica, i Xavier Font, docent de la Leeds Metropolitan University.

Més tard, ja a la tarda, la jornada es va dividir en dos seminaris específics. Un que va mostrat estratègies per impulsar el turisme actiu, en el qual hi van participar representants de Consorci de Vies Verdes de Girona i els projectes PIRINEXUS, Inntravel, Medaqua i Tuna Tour. L’altre seminari va estudiar experiències innovadores en comercialització de productes agroalimentaris i ha estat exposat per Frescoop SCCL, la Vall d’en Bas, restaurant Torreó de l’Indià i Granja Luisiana.