Miki Núñez, Itaca Band i Gertrudis actuaran a Lo Riu Sona d'Amposta el pròxim 30 de maig

El festival vol obrir-se al públic familiar i col·laborarà amb un projecte d'acompanyament de joves de Creu Roja

Publicat el 11 de març de 2020 a les 17:16
Actualitzat el 11 de març de 2020 a les 17:37
El televisiu Miki Núñez serà el cap de cartell de la tercera edició Lo Riu Sona, que tindrà lloc a Amposta el pròxim 30 de maig. Itaca Band, Gertrudis o Roba Estesa seran altres noms destacats del festival, al costat d'Arc de Triomf, Elma o Guaiana. Organitzat per les promotores Produccions Submarines i Èxits, així com l'Ajuntament d'Amposta, el certamen obrirà enguany les portes del recinte exterior del pavelló firal a les cinc de la tarde amb l'objectiu d'atreure un públic més familiar. En esta tercera edició, a més, es destinaran 2.500 euros per ajudar un projecte per millorar la vida d'uns 80 nens i nenes de la ciutat a través d'activitats esportives i escolars liderat per Creu Roja.
Un certamen "consolidat" al territori i amb voluntat també de situar-se al mapa dels Països Catalans, aprofitant la posició d'Amposta com a cruïlla. El regidor de Festes ampostí, Ramon Bel, ha admès que, en esta ocasió, "ha costat" confeccionar un cartell on no repeteixin molts artistes, atès que la proposta bascula, d'una banda, entre els cantants mediàtics i, de l'altra, en bandes de mestissatge amb components pop i d'arrel tradicional que han proliferat durant els últims anys a Catalunya.
Així, a més del cap de cartell, Miki Núñez, que a Lo Riu Sona presentarà el seu nou treball, s'afegeixen Itaca Band. També Gertrudis i les tarragonines Roba Estesa presentaran treball. Complementen la graella Arc de Triomf, una banda de gran projecció, segons Bel, els tortosins Elma o els últims guanyadors del certamen CatSona, Guaiana.

"És un festival que, en grans xifres, podem parlar de 60.000 o 70.000 euros" de pressupost, segons ha apuntat Bel. "Ens hem de sentir a les Terres de l'Ebre molt orgullosos d'aquests festivals, potents, que la gent abans anava a veure'ls a Tarragona, Reus, Barcelona o Girona a buscar-los i ara els tenim a casa. El plus de tenir-lo a prop és important: això generar que les promotores i els grups vulguen venir a casa nostra", ha precisat.

La idea, en aquesta tercera edició, és obrir també el festival a un públic més familiar. D'una banda, obrint portes més aviat, cap a les cinc de la tarda –els concerts comencen a les sis-, però també oferint un preu de les entrades escalat. Així, els menors de cinc anys, tot i que hauran d'adquirir-la, no pagaran; entre cinc i catorze, per Internet, costarà deu euros. Les anticipades per la resta del públic costaran quinze euros i 20 a taquilla.

El consistori aportarà a les promotores que s'encarreguen de la contractació i el muntatge 7.000 euros més IVA. Aquestes empreses gestionaran també la venda d'entrades i les barres del recinte. Paral·lelament, es comprometen també a aportar, independentment del balanç final, 2.500 euros a una causa solidària.

En esta ocasió –l'any passat es va destinar a la lluita contra l'Alzheimer-, es destinarà a un projecte que Creu Roja Amposta impulsa, juntament amb el consistori, per millorar les condicions de vida d'una vuitantena de nens i nenes de la ciutat, de famílies amb dificultats, a partir d'activitats esportives, de reforç escolar i l'atenció sanitària. "Necessitem molt per mantenir el suport als 70, 80 o 90 xiquets i xiquetes. És important perquè la societat creix amb aquells que estiren per ells mateixos però també ho ha de fer amb els que hem d'estirar nosaltres", ha declarat la responsable de l'ONG a la ciutat, Tere Reche.