El certamen European Beer Star, un dels més prestigiosos del sector, celebrat a la fira de Nuremberg (Alemanya), ha escollit enguany la cervesa catalana Beer Nostrum com la millor cervesa del món en la categoria free-style. Es tracta d’un producte del tot exclusiu i únic, elaborat per la fàbrica La Cervesera Artesana, de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta (Fepromodel), que té una doble particularitat que la fan singular: d’una banda, s’elabora amb ostres del Delta de l’Ebre, i de l’altra, experimenta una segona fermentació submergint les ampolles sota les batees de la badia dels Alfacs durant més de sis mesos.
Tant les ostres com el procés de maduració confereixen a la cervesa Beer Nostrum Imperial Oyster Stout una essència molt particular al paladar, que ha convençut el jurat especialitzat de l’European Beer Star. Enguany, 140 mestres i experts han hagut de valorar entre més 2.300 cerveses de 50 països, en funció de criteris sensorials com la imatge, l’olor i el gust, així com les característiques típiques de les 75 categories en què es van classificar les cerveses candidates. En el cas de Beer Nostrum, ha estat la guanyadora de la medalla d’or de la seua categoria, la free-style. En este cas, a banda de la qualitat sensorial, s’avalua també la idea i la història que hi ha al darrera.
En este sentit, cap cervesa ha superat la iniciativa de La Cervesera Artesana, certificada amb la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, que a més, segons els promotors, aporta valors mediambientals perquè aprofita els recursos de la producció d’ostres local, crea ecosistema marí i dinamitza i diversifica l’economia de la zona.