Patrimonium celebrarà el centenari de l’Antic Molí de Cèsar Martinell i del Teatre Orfeó d'Ulldecona

Torna el cicle PATRIMONIUM a Ulldecona per a aportar una visió totalment innovadora del concepte patrimoni

Publicat el 24 d’abril de 2023 a les 11:53
Actualitzat el 24 d’abril de 2023 a les 12:02
Torna el cicle PATRIMONIUM a Ulldecona per a aportar una visió totalment innovadora del concepte patrimoni. Una porta oberta a les diferents perspectives del coneixement del nostre entorn amb l’objectiu d’apropar al gruix de la societat la complexitat i la riquesa de la nostra cultura present, passada i del nostre futur més immediat. Esta nova edició ha estat presentada per l’alcaldessa, Núria Ventura, la tinent d’alcaldia i regidora de patrimoni, Cati Brusca, i el tècnic de l’Ajuntament, Agustí Vericat

Este any, a banda dels diferents projectes en els que s’està treballant, tenim dos efemèrides destacades a celebrar, el centenari de la construcció de dos edificis claus en la història contemporània modernista del nostre poble. Per una part, l’Antic Molí del Sindicat Agrícola, ara Oficina de Turisme, espai cultural i obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. I, per l’altra, l’històric edifici del Teatre Orfeó Montsià. Dos referents per a entendre la bona salut de la cultura i el patrimoni local en el seu sentit més ampli.

Dins la programació, presentarem els nous projectes tecnològics sobre l’art rupestre: e-ARt3, realitat augmentada a l’Abric 4, nova pantalla tàctil i web per a visitar virtualment els Abrics 1, 2, 4 i 5.

Continuem avançant igualment en el coneixement de l’enigmàtica Edat del Ferro amb les noves campanyes d’intervenció als emblemàtics poblats de La Ferradura-Els Castellets i La Cogula, de la mà d’un dels millors grups d’estudi del món universitari com és el GRAP de la Universitat de Barcelona.

I com a agraïment a les persones que han fet possible la posada en valor del nostre patrimon, aquest any hem encetat, junt al Centre d’Estudis d’Ulldecona, un cicle de reconeixements a persones que han estat clau per la seva dedicació desinteressada.

Coneixerem i gaudirem de la nova i fantàstica Àrea d’Oliveres Mil·lenàries “Camí del Montsià”, profunditzarem amb l’estreta relació entre l’Art Rupestre Llevantí, la seua simbologia i l’Art contemporani amb l’exposició “Efímera pell; Eterna memòria” i gaudirem d’activitats literàries, xerrades, exposicions temàtiques, tecnologia, música …

Podeu consultar la programació a l’apartat  de l’agenda de la web
http://www.ulldecona.cat/