Pere Estupinyà: «El món és tan canviant que no paren d’haver-hi oportunitats de futur»

El divulgador científic tortosí pronuncia la conferència inaugural del curs al campus ebrenc de la URV

Publicat el 11 d’octubre de 2016 a les 12:30
Actualitzat el 11 d’octubre de 2016 a les 15:07
El divulgador científic Pere Estupinyà, llicenciat en química i bioquímica per la URV, va tornar este dilluns a la seua ciutat, Tortosa, per pronunciar la lliçó inaugural del curs acadèmic 2016-2017 del Campus Terres de l’Ebre de la URV. Amb una aula magna plena de gom a gom -fins i tot es va haver de retransmetre la conferència per pantalla a la sala 109 del Campus-, Estupinyà, que actualment dirigeix i presenta el programa El cazador de cerebros a TVE, s’ha dirigit als assistents i sobretot als estudiants de tu a tu per encoratjar-los a convertir en realitat els seus somnis.

Amb el títol El futur que ens espera, la conferència d’Estupinyà va ser un resum prou ampli de la seua pròpia experiència personal i el procés de la seua reconversió de doctorant en genètica a divulgador científic. “En determinats moments de la vida, la motivació i l’esforç són més importants que el talent”, ha assenyalat l’autor d’El ladrón de cerebros, que va començar la seua trajectòria de divulgador de la ciència amb Eduard Punset al programa televisiu Redes. En este sentit, Estupinyà va animar els estudiants del campus ebrenc a aprofitar els anys a la universitat a trobar el que els agrada de veritat. “El món és tan canviant que no paren d’haver-hi oportunitats de futur”, ha afirmat.

Coincidint amb la lliçó inaugural es va fer un reconeixement especial al qui fora rector de la URV, Lluís Arola, i l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, el 2005, l’any en què es va fer efectiu el desplegament de la URV a les Terres de l’Ebre. Va ser el 20 de maig del 2005 quan el  claustre de la URV va aprovar la creació del Campus Terres de l’Ebre. Esta aprovació va representar la integració dels centres fins aleshores adscrits que oferien les diplomatures d’infermeria, ciències empresarials i turisme a  les Terres de l’Ebre dintre de la URV i la creació d’una estructura de direcció i gestió a Tortosa el curs 2005-2006. A partir d’este moment, el creixement del Campus ha sigut constant. Actualment, s’hi impartixen els graus d’infermeria, administració i direcció d’empreses (ADE), educació infantil i educació primària, i hi ha 751  alumnes matriculats. Fins ara s’han graduat i llicenciat al Campus 1.407 persones. “El lligam d’esta universitat amb l'entorn ha sigut constant des de l'inici, només el curs acadèmic passat hem celebrat més de 300 actes a banda dels acadèmics”, va destacar el director del Campus ebrenc, Azael Fabregat.

Olivera commemorativa de Roberto Escoda

Per commemorar este dècim aniversari del Campus, que coincidix amb el 25è aniversari de la creació de la URV, l’Antena Cultural Tortosa de la URV ha encarregat a l’artista tortosí Leonardo Escoda una obra. El resultat ha estat L’olivera és escultura vivent, un quadre que es va presentar durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic al Campus ebrenc. En este acte també s’hi va convidar els 25 artistes del territori que fa nou anys van cedir al Campus una obra commemorativa del primer any. Estes 25 obres estaran exposades fins al 30 d’octubre al vestíbul del Campus.