L’aprovació de l’expedient de contractació per la concessió del servei públic dels viatges turístics fluvials és un dels 22 punts que passaran pel ple municipal.
"És un projecte referent a l’Estat, que ha costat molt de tirar endavant perquè no hi ha models d’establiments de rutes fluvials ni de creació d’este servei amb un vaixell elèctric sostenible", deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui també explicava que "enguany hem estat fent els treballs previs per posar en marxa la licitació i homologar el vaixell: des del canvi de llista, perquè no havia circulat mai amb passatgers, al canvi de nom o crear el servei de turisme fluvial i la licitació de la gestió".
Tomàs afegia que "la licitació s’acompanyava d’un plec de clàusules tècniques i administratives i un estudi de costos que, a grans trets, marca el cost del contracte amb 305.000 euros (el cànon durant 10 anys que pagarà l’empresa), així com els drets i deures de l’Ajuntament i l’empresa que guanye la concessió".
Tomàs detallava que el cànon anual està establert "perquè l’empresa puga guanyar-se la vida de manera eficient i efectiva". A banda, des de l’àrea de Turisme s’han creat les rutes turístiques que farà el vaixell, tant riu avall com riu amunt, així com s’han establert les línies fonamentals dels preus que l’Ajuntament demanarà a l’empresa, tant siguen serveis ordinaris o extraordinaris per a l’Ajuntament o els serveis generals oberts a la ciutadania i negocis.
L’Ajuntament d’Amposta va rebre una subvenció dels Fons Next Generation per fomentar el turisme sostenible, un total de 2 milions d’euros atorgats al projecte de navegabilitat fluvial, dels quals 700.000 euros s’havien de destinar a la compra d’un vaixell elèctric. "Va ser un dels projectes més ben valorats de l’Estat i, a banda, serà un fet històric per a la ciutat, ja que és el primer cop que tindrem un projecte turístic fluvial amb rutes guiades", tancava el batlle.
Pel ple de setembre també passarà a aprovació de manera inicial el Pla Local d’Habitatge per al 2024-2030, que s’ha desenvolupat mitjançant un procés participatiu i que marcarà les línies principals del desenvolupament de la ciutat pel que fa a l’habitatge, concretava la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré.
Altres temes destacats de l’ordre del dia són l’aprovació de l’expedient PCE-PSC 7/2024 de modificacions de crèdits en les modalitats de crèdit extraordinari i suplement de crèdit, que servirà per realitzar una aportació extraordinària de 13.000 euros al Club Handbol Amposta per sufragar l’organització de les fases d’ascens, així com una modificació per continuar millorant les instal·lacions esportives municipals. A banda, també s’aprovarà la bonificació de l’ICIO per foment d’ocupació per a una nova empresa i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum, amb nou habitatges nous que s’hi sumen.
Finalment, també es debatran dos mocions de Junts per Amposta per incloure en l’ordenança fiscal de l’IBI la bonificació per fomentar el lloguer de vivendes i de suport als canvis legislatius per combatre la multireincidència delictiva.