Les cooperatives Unió Fruits, SCCL; Agrícola Sant Isidre de la Fatarella, SCCL; Agrícola Sant Salvador d'Horta, SCCL; Agrícola de Corbera d'Ebre, SCCL, i Covilalba, CSSL, conjuntament amb la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta, han signat un conveni de col·laboració com a agents participants d'un projecte pilot -coordinat per la DOP- que té com a objectiu millorar la productivitat i qualitat dels olis d'oliva de la DOP.
La inquietud del sector oleícola més representatiu de la zona de producció de la DOP Oli Terra Alta ha impulsat l'elaboració d'este projecte pilot, que pretén implantar un model de desenvolupament agrorural sostenible ambientalment i econòmicament a la zona. Seguint l'exemple del sector vinícola comarcal, que ha apostat per l'elaboració de vins de qualitat, ara s'impulsa esta iniciativa per millorar la productivitat i qualitat dels olis d'oliva mitjançant el desenvolupament de mètodes innovadors en els diferents processos de recol·lecció, d'elaboració i envasat del producte.
La consolidació del grup operatiu que impulsa el projecte pilot té com a objectius treballar i estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari per a millorar el sector oleícola de la zona de producció de la DOP -inclosa dins el territori de Reserva de Biosfera Terres de l'Ebre-, i impulsar el seu valor econòmic en general.
Entre les accions a desenvolupar destaca posar en marxar diferents estudis per al desenvolupament de noves estratègies innovadores de cultiu (poda, fertilitzants més efectius, reducció de pesticides, etc.), de recol·lecció de l'oliva segons maduració i varietats, i de concentració de producte per unificar i tipificar uns olis amb un mateix estàndard de màxima qualitat i adaptat a les noves exigències del mercat.
L'objectiu final del projecte és incrementar el volum d'oli de qualitat mitjançant el treball col·lectiu entre empreses agroalimentàries. Un dels reptes principals és la sensibilització i comunicació dels resultats dels estudis a les diferents almàsseres, envasadores i productors en general per tal que el projecte sigui del tot resultant.
Les empreses participants compten amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola amb el Programa de Desenvolupament Rural ( 2014-2020).
Projecte pilot per millorar la qualitat de l'oli de la DOP Terra Alta
Seguint l'exemple del sector vinícola comarcal, que ha apostat per l'elaboració de vins de qualitat, ara s'impulsa esta iniciativa
Ara a portada
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Societat La màgia de la Diada entra al Verge de la Cinta : llibres i bosses reciclades per als pacients Xavi Llambrich
-
Societat L'Ajuntament de Tortosa reivindica Gerard Vergés amb la reedició de dos obres icòniques Redacció
-
Publicat el 07 de juny de 2016 a les 12:08
Actualitzat el 07 de juny de 2016 a les 12:22
Et pot interessar
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat La Trencacims de Paüls espera un miler de participants en la dotzena edició