Protecció Civil prova avui les sirenes per accident químic

A les Terres de l'Ebre el simulacre es realitza a Flix i Tortosa

Publicat el 13 d’abril de 2015 a les 09:12
Actualitzat el 13 d’abril de 2015 a les 09:21

El mes de febrer passat un espectacular núvol químic es va estendre  pel cel del polígon industrial d'Igualada. Foto: @anoiadiari



Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) prova avui, a partir de les 10.00 hores, les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. Al llarg del matí s’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. A les Terres de l'Ebre les sirenes de risc químic s'activaran a Flix i al polígon de Campredó (Tortosa).
 
Estos exercicis, que es realitzen dos cops l’any, serveixen per comprovar el seu funcionament i familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic.
 
Durant la prova també es farà un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a este canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.

Durant la prova, també s’informarà en temps real a través del compte de twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat que té més de 70.500 seguidors. Es demana als veïns dels 37 municipis participants que utilitzen twitter perquè informen si escolten la sirena, indicant la seua ubicació exacta, i adjuntant l’etiqueta #provasirenes. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, s’ha coordinat amb el telèfon d’emergències 112 de forma que les trucades que es reben de ciutadans que han escoltat les sirenes es passaran al telèfon d’informació 012 per tal de conèixer des on s’escolten, si el so se sent correctament, etc.
 
L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.