Quatre restaurants ebrencs participen en la Gastrorecup, que ofereix menús amb aliments recuperats

Els establiments adherits a la campanya són l’Antic Molí (Ulldecona), Els Ullals d’Amposta, Restaurant Albert Guzmán (La Ràpita) i Villa Retiro (Xerta).

Vicent Guimerà del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona amb Ada Parellada en la presentació del Gastrorecup 2023
Vicent Guimerà del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona amb Ada Parellada en la presentació del Gastrorecup 2023 | Aguaita.cat
Redacció
25 de setembre de 2024, 09:23

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya impulsa un any més la campanya Aprofitem els aliments, amb l’objectiu de conscienciar sobre la problemàtica del malbaratament alimentari a través d’accions concretes i participatives. La campanya es desenvoluparà del 19 de setembre al 05 d’octubre i inclou entre d’altres, el programa d’àpats Gastrorecup, apadrinat per la reconeguda xef Ada Parellada.

El Gastrorecup agrupa esta edició 2024 a més de 50 restaurants catalans que participen amb el seu art cuinant plats amb aliments recuperats (en perfectes condicions de consum però descartats per diferents motius comercials).

Els dinars o sopars previstos es confeccionen amb els ingredients obtinguts gràcies a col·laboradors com Ametller Origen, Bon Àrea, Makro, Coop-era, Bon Preu,, Espigoladors o Arròs Montsià.

Hi ha quatreestablimentsebrencs que hi participen: l’Antic Molí (Ulldecona), Els Ullals d’Amposta, Restaurant Albert Guzmán (La Ràpita) i Villa Retiro (Xerta).

El restaurant Albert Guzmán oferirà un sopar el pròxim dissabte 28 de setembre. A Villa Retiro se celebrarà un sopar el pròxim dijous 3 d’octubre. L’Antic Molí oferirà esta particular proposta el pròxim divendres 4 d’octubre, entre les 13:00 h i les 23:00 h i els Ullals oferirà un dinar el divendres 4 d’octubre de 13:00 h a 15:00 h. Els menús tenen un preu a partir de 15 €.

A més dels àpats, la campanya inclou altres activitats destacades com la 4a Marató #JOESPIGOLO (29 de setembre) que es realitzarà simultàniament a diferents camps de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona. Es tracta d’una acció, coordinada pel col.lectiu Espigoladors, de recuperació de fruita i verdura directament del camp per evitar-ne el malbaratament.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, a Catalunya es malbaraten anualment 262.471 tones d’aliments, equivalent al 7% dels aliments adquirits. Aquest malbaratament genera més de 520.700 tones de CO2, equivalent a les emissions de més de 20.000 automòbils al llarg de la seva vida útil.

La campanya Aprofitem els aliments s’emmarca dins l’Estratègia Alimentària de Catalunya, que busca avançar cap a un sistema alimentari més sostenible i basat en l’economia circular.

Tots els àpats Gastrorecup -dinars o sopars- es poden reservar a través de la pàgina oficial www.gastrorecup.cat.