La Ràpita acull una nova edició de la Diada del Llagostí i de les Jornades Gastronòmiques

Del 2 de novembre fins a l’1 de desembre arriben les Jornades Gastronòmiques del Llagostí a la Ràpita, per cobrir-la de sabors i tradició

Redacció
25 d'octubre de 2024, 09:56
Actualitzat: 28 d'octubre, 14:18h
La Regidora de Turisme Helena Queral va presentar la Diada del Llagostí i les Jornades Gastronòmiques de la Ràpita
La Regidora de Turisme Helena Queral va presentar la Diada del Llagostí i les Jornades Gastronòmiques de la Ràpita | Aguaita.cat

La Ràpita es convertirà del 2 de novembre a l'1 de desembre en l'escenari de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, amb un inici destacat el mateix dia 2 de novembre de 12:00 a 13:30 h a la Plaça 1 d'Octubre. Este esdeveniment, dedicat a celebrar les delícies culinàries del mar i la terra, reflecteix alhora un ferm compromís amb la sostenibilitat i el territori.

L'objectiu principal de la diada del Llagostí és fomentar el consum de productes de proximitat, tot celebrant la bellesa i la tradició de la nostra gastronomia. Els xefs locals s'esforçaran per mantenir viva aquesta tradició, oferint als visitants una oportunitat única per assaborir els millors plats de la nostra cuina.

Esta és organitzada per l’Ajuntament de la Ràpita amb suport del Col·lectiu de Cuina, reunint alguns dels restaurants més destacats de la zona, com: la Llansola, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Albert Guzman, Freddy Caliu Familiar o Maria 1941, entre altres. A més, comptarem amb la valuosa participació de la Confraria de Pescadors Verge del Carme i productors locals com el Musclarium. Els vins de la Terra Alta seran representats pel Celler Piñol, que oferirà una mostra de vins amb DO. Al seu costat, estaran Bodegas y Destilerías Lehmann, a més de Vermut Rapitenc el qual serà ambaixador d'esta edició.

La diversitat de productes locals serà un punt àlgid d'esta diada, amb la presència d'oli d'oliva la Mundana, així com la Cambra Arrossera del Montsià, que ens oferiran una mostra de la rica herència de l'arròs del territori. Amb la diada a més de destacar la pesca sostenible i la conservació dels recursos marins, l'esdeveniment té l'objectiu de reforçar el suport a l'economia local.

També tindreu en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí diverses activitats per descobrir la natura per la Badia dels Alfacs i el Delta de l'Ebre per part de l'Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l'Ebre. A més, es realitzarà un sorteig a través de les xarxes socials de l'Estació Nàutica, d'un àpat per a 2 persones durant les jornades.

Per a més informació sobre les activitats, podeu contactar al 977 101 010 o a [email protected]. Per a reserves, visiteu www.enlarapita.com.
I per a més informació sobre les Jornades Gastronòmiques i la Diada del Llagostí podeu adreçar-vos a l'Oficina de Turisme de la Ràpita al 977 051 060 / [email protected] / www.turismelarapita.cat.