Rasquera acull la cloenda del projecte 'Life taxus' amb una jornada de natura i desenvolupament local

Els participants visitaran la teixeda de Cosp, considerada el bosc més vell del país

Publicat el 19 d’octubre de 2016 a les 17:27
Actualitzat el 20 d’octubre de 2016 a les 15:52
Rasquera acollirà dissabte, 22 d'octubre, la jornada de cloenda del projecte Life taxus, on hi participaran el periodista ambiental i escriptor José Luis Gallego i el geògraf Rafael López-Monné. Ambdós seran els encarregats d'obrir la part tècnica de la jornada que estarà inaugurada pel primer coordinador del Life taxus, Jordi Camprodon; el tinent d'alcalde de Rasquera, Joan Pellisa, i el director dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l'Ebre, Ferran Grau.
 
Segons ha informat el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), líder del projecte, en una nota de premsa, en els darrers quatre anys s'han dut a terme actuacions a les serres de Cardó, Llaberia, Bosc de Poblet i Alta Garrotxa, amb l'objectiu de millorar de manera significativa el coneixement i la conservació de les teixedes de Catalunya.

Les ponències que es desenvoluparan al llarg de la jornada, amb presència d'entitats i empreses tant del territori com de la resta de Catalunya, tractaran de "donar a conèixer eines i propostes que permeten millorar l'anàlisi de les oportunitats" i les eines comunicatives per tirar endavant projectes de desenvolupament local associats al patrimoni natural.

Finalment, els participants de la jornada visitaran la teixeda de Cosp, dins de la serra de Cardó, considerada el bosc més vell del país, i que gràcies al projecte Life taxus s'hi han dut a terme actuacions silvícoles per "garantir-ne la pervivència davant pertorbacions" com incendis forestals, i "matenir el relleu generacional de la massa, actualment molt envellida", ha explicat el CTFC. La teixeda de Cosp "servirà d'exemple d'aquell patrimoni natural que ha de permetre desenvolupar experiències de desenvolupament local", han afegit.

El projecte Life taxus ha estat liderat pel CTFC, amb la participació com a socis del Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet, el Consorci de la Serra de Llaberia i l'Ajuntament de Rasquera, i amb la col·laboració del Consorci de l'Alta Garrotxa.