Riba-roja d'Ebre es prepara per la 29a Festa de la Clotxa

Després de vint-i-nou edicions, les "clotxades" populars de Riba-roja s'han estès a altres pobles de la Ribera d'Ebre

Publicat el 28 d’abril de 2016 a les 17:08
Actualitzat el 28 d’abril de 2016 a les 18:25
Riba-roja d’Ebre tornarà a acollir, este diumenge 1 de maig, una nova edició de la Festa de la Clotxa, que enguany arriba a la 29a edició. L’esdeveniment l’organitza l’Associació de Dones del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’entitat fa gairebé trenta anys va ser pionera a la comarca en preparar una clotxada popular, una iniciativa que després es va estendre a altres municipis riberencs.

Com és habitual, la festa començarà a les 10 del matí i tindrà lloc a l’àrea de les barbacoes del pantà, on hi haurà servei de bar i on els riba-rojans i riba-rojanes es menjaran la típica clotxa. Este plat tradicional de la gastronomia de la Ribera d'Ebre és molt senzill: s'elabora a partir d’un panet rodó, al qual se li treu la molla per omplir-lo amb dos tomates escalivades, una sardina, alls i un bon raig d’oli.

Pel que fa als tiquets, valen quatre euros i es poden comprar al forn de pa, a les llibreries del poble i també a l’Ajuntament. El mateix diumenge també se’n podran adquirir al mateix lloc de la festa. En anteriors edicions s’han arribat a servir 450 clotxes.

L’Associació de Dones de Riba-roja ha preparat també per diumenge el 21è concurs de paelles, coincidint amb la Festa de la Clotxa. Al mateix lloc de l’esdeveniment es podrà adquirir també el conte de la Nana Clotxa, on es recull la peculiar història d’aquest element del seguici festiu riba-rojà, que d’ençà que va ser creat per l’Associació de Dones acompanya els altres gegants per festes. Un llibre creat des de l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre.

Així es prepara la famosa clotxa a Riba-roja: