Somescola.cat no es talla en manifestar el seu rebuig frontal al projecte: "Mai ningú no s'havia atrevit a proposar-nos que esborréssim 35 anys d'escola democràtic catalana, avalada i reconeguda com una experiència d'èxit". Sumant-se a la protesta, aguaita.cat ha pogut copsar el sentiment d'alguns dels manifestants, que majoritàriament són partidaris de la insubmissió.
1.- Marta Cid, exconsellera d'Educació per ERC
"És una proposta que pretén dilapidar el patrimoni pedagògic i d'excellència en cohesió social que s'ha fet a l'escola i no podem prendre-hi més temps. Estem on érem fa 8 o 10 anys, cada vegada que es fa una contrareforma de la reforma de la llei aquest és un tema que emergeix i ara la preocupació s'ha de centrar en aturar retallades, en fer forta l'escola i en no haver de tornar a defensar la llengua al carrer com fa tants anys havíem de fer."
"El que s'ha de fer és no acatar-la, de la mateixa manera que ens porten a un tancament de caixes econòmicament, també s'ha de fer un blindatge al Parlament, és el nostre que ha de poder legislar en matèria d'educació i tenim una llei que ens ha de regir. Crec que els instruments els fem nosaltres, i en estos moments no tenim temps d'aturar-nos a perdre ni un segon, no per res, hem d'invertir el temps en posar data al referèndum, fer via i acabar en esta qüestió".
2.- Francesca Valldepérez, directora del collegi Consol Ferré d'Amposta
És una proposta inacceptable i una mostra de la prepotència d'un govern de dretes en la seua vessant més radical que té molt clar el seu nacionalisme espanyol. És un atac frontal cap al model educatiu, la cultura i Catalunya en general.M'agradaria pensar que hi ha unió per no acatar la llei, perquè és imprescindible si volem tirar endavant. Cal fer un front comú, hem de treballar cada dia per aconseguir-ho.
3.- Montse Ingla, directora del consorci de normalització lingüística de les Terres de l'Ebre "Tenim un model de sistema educatiu reconegut per institucions europees, hem rebut moltes felicitacions. És un model integrador, que treballa per la cohesió social, que incorpora a tothom i que gaudeix d'un consens de la societat molt ampli. Això no s'ho pot carregar ningú en una llei en nom de la qualitat per que nosaltres la qualitat ja la tenim. Rotundament, apostaria per no acatar la llei".
4.- Marc March, responsable d'Ensenyament de CCOO a les Terres de l'Ebr "Les propostes que són imposades mai són positives per al territori ni per a ningú. No és just que des de fora ens vulguen imposar una llengua que aquí esta implantada i que no representa cap problema com ho volen fer veure. Però és que banda de la proposta de la llengua, també és important dir que aquesta és una proposta per la privatització de les escoles, per la separació de sexes,... tot això implica la creació d'escoles elitistes que representen un problema important de cara un model social i equilibrat."
"No acatar? És una de les possibilitats però primer hem de veure que queda de la llei. Espero, que es puga suavitzar, quan estiga redactada i aprovada. Crec que els mateixos professors faran la resistència passiva i que els mateixos pares demanaran que la llei no s'aplique".