Som Escola convoca un acte de rebuig a les sentències del TSJC

Dijous 20 de març, a les 19 hores i davant els jutjats de Tortosa, protesta per les darreres sentències del TSJC en contra del model de normalització lingüística a les escoles de Catalunya

Publicat el 12 de març de 2014 a les 19:03
Un moment de la roda de premsa que ha tingut lloc a Tortosa. Foto: Cedida

La Plataforma Som Escola ha organitzat un acte reivindicatiu contra les darreres sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en contra del model de normalització lingüística a les escoles de Catalunya. Es tracta d‘una concentració que tindrà lloc el proper dijous 20 de març, a les 19 hores, davant els jutjats de Tortosa, i a la qual convida a participar a tota la ciutadania, per denunciar la incongruència que signifiquen estes sentències contra un model d’èxit reconegut a tota Europa. “Volem demostrar als jutges que davant de les lleis està la voluntat del poble, de la gent i de la ciutadania a favor d'allò que ha funcionat sense cap problema durant desenes d'anys”, afirma en un comunicat Som Escola a les Terres de l’Ebre, que este matí ha dut a terme una roda de premsa per explicar l’acció.

Som Escola a les Terres de l'Ebre, és una plataforma formada per Omnium Cultural, la FAPAC, UNESCO, MRP, i els principals sindicats d'ensenyament CCOO, UGT i USTEC-STE's, els quals defensen la implantació del model d'immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s'està realitzant a les escoles de Catalunya.

“A diferència d'altres llocs on hi han dos llengües oficials i hi han dos models paral·lels de línies escolars, una en castellà i l'altra en la llengua oficial, Euskera, Gallec i Català-Valencià; a Catalunya, el model d'immersió junta totes dues llengües oficials a les escoles catalanes, amb un model, d'èxit reconegut a tota Europa”, afirma la plataforma. Segons denuncia, per uns interessos merament polítics, el PP va denunciar als jutjats el model al·legant que alguns alumnes no rebien suficientment classes de castellà a les escoles; “les diverses sentències del tribunals constitucional i del compliment per part del TSJC han fet que una minoria vulga dinamitar este model que tant ha funcionat al nostre país i que, a partir dels resultats d'avaluacions de les competències bàsiques realitzades als centres, sempre han acabat l'etapa escolar amb coneixements adequats de les dos llengües oficials fins i tot per damunt de Comunitats autònomes monolingües”, sosté. “Ni les lleis ni els governs de Madrid poden imposar una voluntat majoritària de la població Catalana i de les Terres de l'Ebre”, remarca.

Segons Som Escola, a banda dels convocants, hi ha hagut un suport unànime per part de la immensa majoria societat de les Terres de l'Ebre; així, entre les entitats que els hi donen suport hi ha la Junta de Personal Docent de les Terres del'Ebre, que és el representant dels mestres i professors davant l'Administració, la gairebé totalitat de partits polítics representats a les Terres de l'Ebre (CdC, UDC, ERC, PSC, ICV, CUP(excepte el PP i PxC) i a més el MUCE a les Terres de l'Ebre on estan representat els pares i mares dels alumnes. En l'acte es llegiran dos manifestos a favor del model escolar d'immersió lingüística i en contra de la imposició del castellà dins de la LOMCE.
SOM ESCOLA també denúncia el doble raser que utilitza el govern espanyol en tant que a Catalunya obliga a la Generalitat a pagar les despeses d'escolarització a les famílies que demanen que els seus fills siguin escolaritzats en castellà, i per altra banda, al País Valencià (amb el govern del PP) són les famílies que són obligades a pagar l'escolarització dels seus fills si volen que la seua llengua siga el Català-Valencià.