L'organització de la XV edició d'esta festa, explica que "l'aiguardent s'ha de prendre sempre amb moderació i acompanyat per un dolç típic d'estes terres" com les coquetes d'aiguardent, els rodots i les casquetes, tot i que "una presa de xocolata, un bon tall de coc ràpid o les borraines que fan les dones de l'Associació de Dones, també són molt bones opcions", afegeixen.
Uns tres o quatre dies abans de la festa, moltes dones del poble, i algun home, es tanquen a l'antic forn de llenya per preparar més de sis mil peces de dolç que s'oferiran a tothom que vulgue provar-les. "La seua elaboració artesana i tradicional fa que tinguen molt èxit entre el públic i la demanda creix any rere any", comenten.
Durant el dissabte, 8 d'octubre, i diumenge 9, els assistents a la festa podran gaudir de mostres de destil·lació d'aiguardent i espígol; tallers de plantes aromàtiques i medicinals; tasts de vins, whisky i dels aiguardents pratdecomtins blanc, crema i d'herbes, i teatre a càrrec del grup Siskera Teatre amb l'obra L'Esperit de Comte: l'essència - vine a descobrir com va néixer el nostre aiguardent, entre moltes altres activitats.

Membres de l'Associació de Dones de Prat de Comte cuinant borraines. Foto: Cedida