Torna una nova edició de la ruta «A Tortosa de Tapes» del 3 al 13 d'octubre

Es presenta amb la presència de restauradors, patrocinadors i col·laboradors, acompanyants pels xefs amb Estrella Michelin Vicent Guimerà i Pep Moreno

Redacció
12 de setembre de 2024, 15:51
Presentació de la vuitena edició de A Tortosa de Tapes
Presentació de la vuitena edició de A Tortosa de Tapes | Aguaita.cat

La Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Tortosa, han presentat la vuitena edició de la ruta de tapes tortosina, que tindrà lloc a la ciutat del 3 al 13 d'octubre de 2024. En esta edició 20 establiments de restauració, cafeteries i bars situats en quatre zones de la ciutat de Tortosa: Nucli Antic, Centre, Ferreries i Temple, oferiran per 4€ tapes acompanyades d'un quinto o canya de la cervesa El Aguila, i 5 establiments oferiran un menú especial de tapes per 30€.

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan
, ha presentat esta nova edició de la ruta de tapes tortosina destacant l'esforç de totes les persones i establiments participants. "Començarem el mes d'octubre amb un fort impuls al sector del comerç i la restauració amb la ruta A Tortosa de Tapes, en què restauradors dels diferents barris de la ciutat oferiran tapes que ens permetran gaudir de la gastronomia local", ha dit l'alcalde, que hi ha afegit: "A més la ruta coincidirà amb el festival A Cel Obert, d'art efímer, que també genera molt dinamisme als nostres carrers."
El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha volgut destacar que la gastronomia és una part fonamental també de la cultura. "No només reflecteix la història, les tradicions i els costums d'un lloc, sinó que també és un mitjà d'expressió cultural que connecta les persones amb les seves arrels". "Els plats típics, els ingredients locals i les maneres de cuinar, nom es poden deixar perdre, són manifestacions de la identitat d'una comunitat". Ha afegit, "a més, la gastronomia contribueix al desenvolupament econòmic i turístic, en especial en capitals i ciutats com Tortosa, on la cuina tradicional pot atraure visitants i reforçar el sentiment de pertinença".
Faiges, ha agraït la col·laboració dels dos xefs amb estrella Michelin, i a cervesa patrocinadora EL AGUILA, "pel seu compromís per contribuir a aquest aparador i mostra gastronòmica de la nostra ciutat". "Una marca històrica que es va fundar l'any 1900 a Madrid i actualment ha recuperat la seva popularitat amb una gamma de cerveses que busquen capturar l'essència artesanal i autentica, una bona opció per maridar en tapes de gran qualitat com les de la nostra ruta 2024".

La presidenta de l'Associació d'Hostaleria i Turisme de Tortosa Platigot, Joana Merchant, ha destacat l'esforç i implicació que realitzen any rere any de tots els establiments participants. "És voluntat de tots els restauradors i restauradores millorar les creativitats de les tapes, la varietat i gaudir de la qualitat dels productes que tenim a les Terres de l'Ebre".
Per part de la Cambra, Carme Canalda, directora de la ruta, ha afegit que, "A Tortosa de tapes" també té un vessant solidari. Conjuntament amb el banc de Sang i Teixits de les Terres de l'Ebre, tots els donants que vagin a donar sang a l'hospital Verge de la Cinta el dia de la jornada solidària, rebran vals gratuïts per anar de tapes". Canalda, ha afegit que, "hi hauran dues tapes solidàries aportades per cadascun dels establiments, per obsequiar a persones en situació de pocs recursos.

La jornada d'avui ha finalitzat amb una activitat tècnica per a tots els establiments participants, a càrrec dels dos xefs amb estrella Michelin, Vicent Guimerà del restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona i Pep Moreno del restaurant Deliranto de Salou. Esta activitat ha consistit a contribuir a millorar la presentació i tècniques d'elaboració de totes i cadascuna de les tapes que participaran en aquesta edició.