Arrenquen a les Terres de l’Ebre les jornades gastronòmiques d’un dels productes estrella de la zona: la galera. Des d’aquest divendres 7 de febrer i fins al diumenge 9 de març, 48 restaurants de les localitats d’Alcanar, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita oferiran les seves propostes gastronòmiques elaborades amb la galera com a protagonista.
Enguany, com a novetat, a l’oferta se sumen tres restaurants amb Estrella Michelin: Citrus del Tancat, el restaurant capitanejat pel xef Aitor López a Les Cases d’Alcanar, i l’Antic Molí i Les Moles, dels xefs Vicent Guimerà i Jeroni Castell respectivament, tots dos ubicats a Ulldecona. Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta tornaran a ser els vins oficials dels menús preparats especialment per a aquesta XII edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Considerada el celler de les Terres de l’Ebre, les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són ideals per maridar la galera, un producte local i de qualitat, típic de l’Ebre que, a més, és font de proteïnes, vitamines i minerals, així com baix en calories i de fàcil digestió.
Entre les propostes gastronòmiques que podrem trobar enguany, a més dels habituals arrossos, hi ha opcions que van des de plats més tradicionals a d’altres més sofisticats com ara galera a la brasa amb perles de llima i salsa de Jack Daniel’s; tàrtar de galera a la flama amb vermut casolà i algues kombu; galeres saltades amb calçots, piruleta de galera, llagostí, coco i coriandre; galera cuita amb bufador sobre tàrtar de gamba; o caneló de galera i calçots, beixamel de romesco i cruixent de formatge, entre moltes altres opcions.