22
de novembre
de
2021, 19:59
Actualitzat:
20:31h
Amb l'arribada del fred els clementiners s'omplin de fruita i els fogons dels restaurants del municipi comencen a dissenyar els seus plats amb aquest ingredient tan especial. Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.
Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat.
Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col.lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".
I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".
Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne," recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.
Precisament aquesta setmana s'han celebrat al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".
Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat.
Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col.lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".
I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".
Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne," recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.
Precisament aquesta setmana s'han celebrat al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".