L’Emporium de Castelló d’Empúries, dels cuiners Màrius i Joan Jordà, ha rebut una estrella verda que n’acredita els esforços en pro de la sostenibilitat, la mateixa distinció que ha rebut L’Algadir del Delta, de Joan Capilla, a Amposta.
La gala celebrada este any a la capital catalana ha comptat amb Andreu Buenafuente com a mestre de cerimònies i ha incorporat figurants vestits amb inspiració de l'art de Joan Miró o l'arquitectura d'Antoni Gaudí. Incialment, l'escenari s'ha convertit en un plató a l'estil del presentador, per on han passat personalitats com l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, o els responsables de Michelin. L'acte també ha servit per recordar Daniel Redondo, cap de cuina del Celler de Can Roca que va morir fa uns dies en un accident de trànsit.
Disfrutar, un reconeixement a foc lent
Disfrutar, un reconeixement a foc lent
El Disfrutar, segon millor restaurant del món des del juny d'aquest any i ara també establiment triestrellat, no és la primera experiència en solitari d'aquests xef de l'escola d'elBulli. Una vegada va tancar l'establiment de Ferran Adrià, el trio format per Casañas, Castro i Xatruch van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va aixecar la persiana l'abril del 2012. L'experiència els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons amb un nou local a Barcelona situat en plena Eixample.
En la categoria acabada d'estrenar per aquests tres xefs els esperen el més veterà de la categoria a Catalunya, El Celler de Can Roca, restaurant que capitanegen els germans Roca i que ha marxat de la gala amb el premi a millor sommelier per a Josep 'Pitu' Roca. També hi ha l'ABaC, del mediàtic Jordi Cruz i el Lasarte, la proposta del xef Martín Berasategui i Paolo Casagrande a Barcelona.
En la categoria acabada d'estrenar per aquests tres xefs els esperen el més veterà de la categoria a Catalunya, El Celler de Can Roca, restaurant que capitanegen els germans Roca i que ha marxat de la gala amb el premi a millor sommelier per a Josep 'Pitu' Roca. També hi ha l'ABaC, del mediàtic Jordi Cruz i el Lasarte, la proposta del xef Martín Berasategui i Paolo Casagrande a Barcelona.
Restaurants amb 3 estrelles
Només cinc restaurants compten amb la màxima distinció a Catalunya: les tres estrelles Michelin. Menjar-hi és una experiència per la qual la guia considera que val la pena fins i tot viatjar-hi expressament. Conformen el top gastronòmic català:
Ábac (Avinguda del Tibidabo 1, Barcelona)
Lasarte (Carrer Mallorca 259, Barcelona)
El Celler de Can Roca (Carrer Can Sunyer 48, Girona)
Cocina Hermanos Torres (Carrer del Taquígraf Serra 20, Barcelona)
Disfrutar (Carrer Villaroel 163, Barcelona)
Ábac (Avinguda del Tibidabo 1, Barcelona)
Lasarte (Carrer Mallorca 259, Barcelona)
El Celler de Can Roca (Carrer Can Sunyer 48, Girona)
Cocina Hermanos Torres (Carrer del Taquígraf Serra 20, Barcelona)
Disfrutar (Carrer Villaroel 163, Barcelona)
Restaurants amb 2 estrelles
Pel que fa als restaurants amb dues estrelles Michelin, que tenen una cuina excel·lent per la qual val la pena desviar-se de la ruta, n'hi ha set a Catalunya. Són els següents:
Cinc Sentits (Carrer Entença 60, Barcelona)
Angle (Carrer Aragó, Barcelona)
Moments (Passeig de Gràcia, Barcelona)
Enoteca Paco Pérez (Carrer de la Marina, Barcelona)
Les Cols (Carretera de la Canya, Olot)
Bo.TiC (Avinguda Costa Brava 6, Corçà)
Miramar (Passeig Marítim 7, Llançà)
Restaurants amb 1 estrella
Fins a 44 restaurants catalans tenen una estrella Michelin. Així, les opcions per menjar d'una bona cuina al país són molt àmplies i estan repartides arreu del territori. A continuació, la llista:
L'Antic Molí (Barri Castell, Ulldecona)
Les Moles (Carretera de La Sénia, Ulldecona)
Villa Retiro (Carrer dels Molins 2, Xerta)
Malena (Carretera de Sucs, Gimenells)
Quatre Molins (Comte de Rius 8, Cornudella de Montsant)
La Boscana (Carretera Bell-lloc d'Urgell, Bellvís)
Can Bosch (Rambla Jaume I 19, Cambrils)
Rincón de Diego (Carrer Drassanes 19, Cambrils)
Deliranto (Carrer Llevant 7, Salou)
Fogony (Avinguda Generalitat 45, Sort)
L'Ó (Camí de Sant Benet de Bages, Sant Fruitós de Bages)
Estany Clar (Carretera C 16, Cercs)
Via Veneto (Carrer de Ganduxer 10, Barcelona)
Hispo (Passatge de Marimon 9, Barcelona)
Atempo (Carrer de Còrsega 200, Barcelona)
Hofmann (La Granada del Penedès 14-16, Barcelona)
Quirat (Avinguda de Rius i Taulet 1, Barcelona)
Suto (Carrer de Violant d'Hongria Reina d'Aragó 134, Barcelona)
Xerta (Carrer de Còrsega 289, Barcelona)
Alkimia (Ronda San Antoni 41 - 1º, Barcelona)
Oria (Passeig de Gràcia 75, Barcelona)
Dos Palillos (Carrer d'Elisabets 9, Barcelona)
Caelis (Via Laietana 49, Barcelona)
Koy Shunka (Carrer d'en Copons 7, Barcelona)
Mont Bar (Carrer de la Diputació 220, Barcelona)
Slow and Low (Carrer del Compte Borrell 119, Barcelona)
Els Casals (Finca Els Casals, Sagàs)
Aürt (Paseig del Taulat 262-264, Barcelona)
Enigma (Carrer Sepúlveda 38-40, Barcelona)
Aleia (Passeig de Gràcia 132, Barcelona)
Come by Paco Méndez (Avinguda del Mistral 54, Barcelona)
Lluerna (Avinguda Pallaresa 104, Santa Coloma de Gramenet)
Sala (Plaça Major 17, Olost)
Tresmacarrons (Avinguda del Maresme 21, El Masnou)
La Fonda Xesc (Plaça Roser 1, Gombrèn)
Can Jubany (Carretera C 25, Calldetenes)
Les Magnòlies (Passeig del Mossèn Antoni Serres 3, Arbúcies)
Ca l'Enric (Carretera Camprodón N 260, La Vall de Bianya)
L'Aliança d'Anglès (Jacint Verdaguer 3, Anglès)
Massana (Bonastruc de Porta 10-12, Girona)
La Cuina de Can Simón (Portal 24, Tossa de Mar)
Els Tinars (Carretera de Sant Feliu de Guíxols, Llagostera)
Emporium (Carrer de Santa Clara 31, Castelló d'Empúries)
Castell de Peralada (Carrer de Sant Joan, Peralada)