Un grup d'eurodiputats demana mesures a la Comissió Europea per protegir les oliveres mil·lenàries del Territori Sènia

Sostenen que este paisatge històric s’ha posat en perill després que l'empresa Cultius Ponç arranqués diverses oliveres centenàries d’Ulldecona per revendre-les

Publicat el 13 de febrer de 2018 a les 11:35
Actualitzat el 14 de febrer de 2018 a les 17:44
Un grup d'eurodiputats ha demanat a la Comissió Europea quines mesures es poden emprendre per protegir el paisatge històric d’oliveres mil·lenàries del Territori Sènia. Un espai que -destaquen- va ser guardonat l’any 2014 amb el Premi Patrimoni Cultural dels Premis Europa Nostra. Els diputats europeus que han fet arribar la pregunta parlamentària a la Comissió, liderats per Francesc Gambús (PPE) i Inés Ayala (S&D) -i composat també per Santiago Fisas (PPE), Inmaculada Rodríguez-Piñero (S&D), Esteban González Pons (PPE), Javi López (S&D) i Verónica Lope (PPE)-, emprenen esta acció arran el trasllat de diverses oliveres mil·lenàries d’Ulldecona per revendre-les, per part de l’empresa Cultius Ponç. Un fet que -consideren- posa en perill el paisatge.

El grup ha preguntat a la CE “quines accions i programes considera la Comissió que pot utilitzar per protegir l’entorn, considerat patrimoni cultural per la Unió”. També, en referència concreta a les plagues, ha demanat si la Comissió considera que el trasllat “podria vulnerar la Desició d’Execucció UE 2015/789 de la Comissió sobre mesures per evita la propagació de la Xydella Fastidiosa”. Per últim, han plantejat si esta institució comunitària té pensat “proposar una nova legislació o orientacions als Estats Membres per a la protecció del paisatge de les oliveres mil·lenàries situades a Europa”.