Un jove d'Ulldecona, candidat a formar-se al prestigiós Le Cordon Bleu de Madrid

Ha estat seleccionat com una de les joves 50 promeses de l’alta cuina espanyola

Publicat el 02 de febrer de 2022 a les 10:31
Actualitzat el 02 de febrer de 2022 a les 10:57
Joan Gual, un jove d’Ulldecona de 22 anys, ha estat seleccionat com una de les joves 50 promeses de l’alta cuina espanyola que poden optar a formar-se al prestigiós restaurant Le Cordon Bleu de Madrid. Gual estudia Cuina i Gastronomia al Cip FP de Benicarló i s’ha presentat a este procés de selecció amb una recepta apta per a celíacs que consisteix en una base de salmó i productes, com els llagostins de Vinaròs, les carxofes de Benicarló i l'oli d'oliva mil·lenari d'Ulldecona.

Per arribar a la fase final d’este procés Gual necessita el vot popular. Un vot que es pot fer a clicant a este enllaç fins al 3 de març.

Joan té passió per la cuina des de menut, però el fet de ser celíac el va fer dubtar a l’hora d’escollir el camí de la gastronomia. Ara, però, se sent convençut de la seua elecció: "Tinc ganes d'estudiar-ho encara més, per poder en un futur ajudar totes les persones que els diagnostiquen la celiaquía", explica.

La cuina de l'Antic Molí d’Ulldecona (restaurant amb Estrella Michelin) ha estat la seua primera prova, després d'estar treballant més de mig any per continuar formant-se com a ajudant de cuina. I no vol parar-hi. "Vull tastar i descobrir diferents tipus de cuines, el que vull ara és continuar aprenent", explica.