
Des d'avui divendres i fins al 9 de març els 4 municipis mariners ebrencs per excel·lència (La Ràpita, Alcanar, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla) enceten les Jornades Gastronòmiques de la Galera.
52 restaurants d'estos municipis oferiran durant estes 3 setmanes els menús més treballats a base d'aquests marisc, considerat una de les delicatessens de la Mar de l'Ebre. Plats com raviolis de galera amb la seva salsa i bolets de temporada, galeres i carxofes als allets tendres o púding de galeres, ceps i tòfona blanca, tot plegat acompanyat de vins del territori com els garnatxa blanca, DO Terra Alta. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 35 euros, depenent de l'establiment.
Aquest crustaci, abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d'altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. La seva carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la seva preparació.
La Ràpita, cas destacat per l'organització de turisme de reunions
L’Oficina de Turisme de Sant Carles de la Ràpita va ser un dels quatre casos destacats pel que fa a l’organització de viatges de reunions a Catalunya, en el marc del I Fòrum de Turisme de Reunions organitzat per l’Agència Catalana de Turisme el passat 11 de febrer.
L’esdeveniment va acollir més de 500 persones implicades en l’organització de turisme de reunions, més conegut internacionalment com MICE (acrònim anglès de Meetings, Incentives, Conventions i Exhibitions). Hi van assistir operadors especialitzats, destinacions i tot tipus d’empreses relacionades amb aquest segment del turisme.
La Ràpita va poder presentar la seva oferta i el seu model de cooperació empresarial que ha permès començar a treballar aquest tipus de turisme.
Els grups amb els quals treballa la Regidoria de turisme a través de la seva Estació Nàutica de la Ràpita actualment se centren en empreses estrangeres, que cerquen espais diferents, autèntics i originals per fer les seves reunions i activitats d’empresa. Un exemple el trobem amb les reunions que es realitzen a sobre d’una musclera, i la seva combinació amb itineraris que intercalen lleure i treball en grup. En aquestes s’utilitzen per exemple el caiac, les embarcacions de lloguer, les activitats gastronòmiques i les visites culturals.