Una jove rapitenca es fa popular arreu del món per unes fotografies amb elefants morts

Sandra Mas treballa per empresa Hunter Dreams Safari, també fa safaris per Carlos Mas Safaris, propietat del seu pare

  • Sandra Mas amb son pare -
Publicat el 03 de setembre de 2016 a les 09:29
Actualitzat el 08 de setembre de 2016 a les 08:42
La imatge d’una noia abraçant un elefant mort s’ha convertit en icona dels contraris a les caceres d’estos animals salvatges. Entitats animalistes la reproduixen a les webs. La xica en qüestió és una jove de la Ràpita, afincada des de fa una anys a Limpopo, Sud-àfrica, on treballa com a caçadora professional per a l’empresa Hunters Dreams Safaris. Ara, amb la publicació del cens d’elefants, que demostra una caiguda alarmant de la població (s'estima que el nombre d'exemplars d’elefant africà de sabana –Loxodonta africana- ha caigut un 30 % en només 7 anys, del 2007 al 2014-, ha rebrotat la polèmica entorn a l’actitud que la jove deixa palesa a les nombroses imatges que exhibix al Facebook i al de l’empresa de son pare, Carlos Mas Safaris, amb tota una galeria d’animals abatuts, magnífics exemplars d’elefants, lleons, tigres, impales, entre d'altres, que jeuen sense vida al seu costat.

La fotografia de Mas abraçant un elefant, distribuïda per activistes animalistes, ha estat rebuda a les xarxes socials amb missatges com "obscena", " barbàrica "i "assassina". La instantània, feta l'any passat i penjada al Facebook de son pare, era part d'una promoció de safaris per caçadors. Son pare fa servir usualment imatges de la noia amb motius publicitaris. 
 

Sandra Mas amb son pare Foto: Facebook

 

Publicitat utilitzant la foto de Sandra Mas Foto: Facebook/Sandra Mas


El pare, Carlos Mas, explica a la web de l'empresa de safaris de caça el currículum de Sandra. “Es va iniciar a la caça a Àfrica fa mes d'11 anys, des de llavors ha caçat al Canadà, Alaska, Zimbabwe, Namíbia, etc. acompanyant clients. L’any 2011 va ser guardonada amb el premi Ricardo Medem per a caçadors. Actualment, viu a Sud-àfrica i gestiona la caça en esta destinació". L’escrit no escatima en elogis cap a la noia: “La seua paciència i admiració per la fauna africana en combinació amb el seu coneixement del medi, fan d'ella una valuosa eina en qualsevol safari que acompanye”, i conclou que “el 2009 es va llicenciar en ciències de l'activitat física i l'esport, el 2010 va obtindre el màster en docència i, actualment, es troba cursant el doctorat en el temps lliure que li deixa la caça”.

En esta mateixa web apareix una entrevista, també molt comentada en alguns mitjans de comunicació, en què Sandra destaca “la importància de la caça com a instrument per a la gestió i conservació de les espècies en tot el món, com a forma d’ajut al desenvolupament sostenible de moltes zones rurals, sobretot en països desenvolupats”. També assegura que, al seu parer, “la cacera no és un hobby de cap de setmana ni una afició que ens apropa a la natura, entenc la caça com un estil de vida que afecta a tots els aspectes de l'existencia del caçador, començant per la seua forma de pensar, sentir, viure, seguint els valors de camaraderia i respecte per la bona pràctica i acabant amb la monocromàtica necessitat de vestir de verd”.

Al Facebbok de Carlos Mas Safaris publiquen també fotomuntatges on s'anuncien les ofertes per anar a caçar, com ara esta: «Sud-àfrica: 3 dies i lleó, 12.000 euros». En l’últim missatge (post), publicat el 31 d’agost, llença un altre reclam: “Per una anul·lació, disposem a Sudàfric d’un lleó de màxima qualitat amb tres dies de caça en 1x1 per 12.000 euros. L’estalvi sobre el preu d’este trofeu és de 4.500 euros”.
 

Sandra Mas i son pare Foto: Facebook