L'estudiant de cuina Eulàlia Cabrera és una de les candidates a guanyar la V edició del Premi Promeses de l'alta cuina, reconeixement organitzat per l'escola d'alta cuina Le Cordon Bleu Madrid. Cabrera, tortosina de 23 anys que estudia l'últim curs de cuina a l'IES Joaquín Bau de Tortosa és una de les 50 persones d'arreu de l'Estat espanyol que aspira a guanyar este concurs. Per ser escollida entre totes les candidatures que s'han presentat, el jurat s'ha basat en la vocació que té per la professió, la seua capacitat de lideratge, l'expedient acadèmic, el talent i la bona predisposició envers la feina, segons explica l'escola.
La tortosina, que és l'única seleccionada de tota la demarcació de Tarragona, haurà de presentar un vídeo-recepta de cinc minuts de durada el qual serà valorat per un jurat professional. A partir d'aquí, de la cinquantena de candidats se'n seleccionaran 10 que passaran a la final, que tindrà lloc el proper 20 d'abril a Madrid. El guanyador del Premi Promeses de l'alta cuina rebrà una beca de Le Cordon Bleu Madrid per estudiar a l'escola i a la seua escola se li atorgarà un xec valorat en 1.500 euros, al segon classificat se li farà entrega d'una altra beca també per estudiar a esta acadèmia de cuina.
Cabrera ha explicat que l'ingredient principal del plat que cuinarà és el conill, tal i com han demanat des del concurs, però per a la guarnició i la salsa, que ho ha pogut escollir ella, utilitzarà productes de la terra, "els productes ebrencs sempre donen un toc especial als plats i m'agrada treballar amb ells", explica. El vídeo es publicarà a les xarxes socials —Facebook i Youtube— de l'escola a finals d'este mes de gener, a partir de llavors s'obrirà un període de votacions populars que, juntament amb la valoració del jurat, seran decisives per escollir els 10 finalistes.
"Seria un somni guanyar el concurs i poder estudiar a Le Cordon Bleu Madrid", confessa la candidata, "hi ha molta pressió, però hem estat treballant molt i hi ha moltes ganes d'anar a Madrid per participar en la fase final", conclou.
Una tortosina opta a guanyar el Premi Promeses de l'alta cuina
És Eulàlia Cabrera, estudiant d'últim curs de cuina a l'IES Joaquín Bau de Tortosa
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat El Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa tindrà millor visibilitat amb la reforma de la sala
-
Societat L’atenció en salut mental a infants i joves es dispara a l’Ebre gràcies als nous serveis a domicili Redacció
-
Cultura La pel·lícula Sirat, amb la canareva Andrea Queralt a la producció, opta a la Palma d’Or Sílvia Berbís
Publicat el 25 de gener de 2017 a les 18:29
Actualitzat el 25 de gener de 2017 a les 19:34
Et pot interessar
-
Societat Instal·len càmeres lectores de matrícules a l'Ampolla
-
Societat Tortosa es prepara per a la segona edició d’Ebre Freak, l’esdeveniment del còmic, el manga i la fantasia
-
Societat L'Hospital Comarcal d'Amposta, pioner en cirurgia ginecològica avançada sense cicatrius
-
Societat L’oli Cabra Feixet del Perelló, premiat com el millor oli extra verge del món