L'espai de cuina d'EbreTerra a Deltebre ha acollit per primera vegada dos cursos de formació en cuina japonesa, organitzats per l'empresa e-Forma't i amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre. Estos cursos, subvencionats al 100 per cent pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, han estat adreçats majoritàriament a treballadors en actiu del sector de la restauració i han estat impartits pel sushiman del restaurant Sukomi de Tortosa, Hèctor Ribeiro.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel conseller comarcal d’EbreTerra, Kilian Franch, ha assistit a la cloenda dels cursos al costat de la directora d'e-Format, Anna Casanova, per lliurar els diplomes als 33 alumnes que s'han format en cuina japonesa.
L'èxit que ha tingut esta acció formativa ha permès programar dos nous cursos de cuina japonesa que s'impartiran de nou a l'espai de cuina d'EbreTerra, entre els mesos de setembre i octubre. La directora d'e-Forma't, empresa dedicada a la formació i consultoria amb seu al Viver d’Empreses de Baix Ebre Innova, ha explicat que l'èxit de participació ha confirmat la demanda que hi ha actualment a les Terres de l'Ebre per rebre una formació d'estes característiques.
La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha recordat que l'espai de cuina d'EbreTerra està a disposició de totes aquelles empreses que necessiten un equipament professional per fer formació, demostracions o promocions relacionades amb la cuina o la gastronomia. En este sentit, ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d'atracció turística i la necessitat que el Baix Ebre tinga cuiners competitius tant pel que fa a cuina local com internacional, com és en este cas la japonesa.
D'altra part, el conseller comarcal Kilian Franch ha manifestat la seua satisfacció per la reactivació de cursos formatius a EbreTerra aprofitant l’equipament professional de cuina que oferix este centre d’inspiració turística. “La gastronomia és turisme i el turisme és activació econòmica”, ha remarcat als alumnes d’estos cursos, bona part dels quals són cuiners professionals del Baix Ebre, el Montsià i el Baix Maestrat.
Un cop acabat l'acte de lliurament de diplomes, s'ha fet una degustació de cuina japonesa a la sala Ramon Calvo d’EbreTerra.
Una trentena de cuiners ebrencs es formen en cuina japonesa al centre d’EbreTerra
El curs ha estat tot un èxit de participació i ja es planifiquen futures formacions en la mateixa temàtica
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 21 de juny de 2018 a les 13:45
Actualitzat el 22 de juny de 2018 a les 11:47
Et pot interessar
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa