La Unitat d’Osteoporosi de l’Hospital Verge de la Cinta, entre les cinc millors de l'Estat

L'equip de prevenció de fractures per fragilitat rep el reconeixement d’excel·lència de la SEIOMM amb la millor puntuació

La Unitat, creada el novembre de 2022, s’ha convertit en un referent en la prevenció secundària de fractures per fragilitat
La Unitat, creada el novembre de 2022, s’ha convertit en un referent en la prevenció secundària de fractures per fragilitat | Cedida
Redacció
09 de desembre de 2024, 13:39
Actualitzat: 14:26h

La Unitat de Fractures Osteoporòtiques  de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha assolit un nou reconeixement que consolida el seu lideratge en la prevenció i tractament de l’osteoporosi. La Sociedad Española de Investigación Ósea y del Metabolismo Mineral (SEIOMM) ha atorgat a aquesta unitat el prestigiós reconeixement d’Excellence, situant-la entre les cinc millors de l’Estat Espanyol amb la puntuació més alta.

Amb aquesta fita, l’Hospital Verge de la Cinta no només contribueix a millorar la salut dels pacients del territori, sinó que també es posiciona com un referent nacional en la innovació i excel·lència en l’atenció sanitària.

El reconeixement s’emmarca en el Projecte FLS Excellence, impulsat per la SEIOMM, que este any ha convocat cinc beques per identificar unitats de referència en informació i formació a l’Estat espanyol. L’objectiu és facilitar la creació de noves FLS adaptades a les necessitats del seu entorn i contribuir a la millora de l’atenció sanitària. D’esta manera es busca assolir dos objectius principals: disminuir el percentatge de pacients que pateixen noves fractures i reduir els costos associats, oferint un servei més cost-eficient.

Un equip multidisciplinari

La Unitat, creada el novembre de 2022, s’ha convertit en un referent en la prevenció secundària de fractures per fragilitat. Gràcies a la seua estructura multidisciplinària, professionals de Reumatologia, Medicina Interna, Rehabilitació, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HTVC, Geriatria de l’Hospital de Jesús i Atenció Primària del territori treballen de manera coordinada per identificar i tractar pacients amb fractures majors per fragilitat, com les de maluc, vèrtebra, húmer proximal i radi distal. L’objectiu principal és prevenir l’aparició de noves fractures, un dels principals reptes en l’atenció sanitària dels pacients amb osteoporosi.

La Dra. Anna Pàmies, cap de la unitat i reumatòloga de l’HTVC, ha expressat la seua satisfacció per aquest reconeixement. Aquest guardó és el resultat del treball conjunt d’un equip de professionals altament compromesos amb la millora de la qualitat de vida dels nostres pacients. La nostra feina no només se centra en el tractament de fractures sinó també en la prevenció, una peça clau per evitar complicacions futures”, ha explicat. Segons Pàmies, el reconeixement d’Excellence suposa “una oportunitat per continuar liderant projectes de formació i ser una referència per a altres unitats que vulguen implementar un model similar”.

La gerent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Maria Ferré, ha destacat la importància d’este assoliment per al centre i per al territori. “Aquest reconeixement posa en valor el talent i la dedicació dels nostres professionals. És una satisfacció que la nostra unitat sigui considerada un model d’excel·lència en l’àmbit estatal i que contribueixi a fer créixer la xarxa d’Unitats de Fractures Osteoporòtiques”, ha afirmat. Ferré ha subratllat també l’impacte d’esta distinció en la millora de l’atenció sanitària: “És una mostra més de com la innovació i el treball en equip poden transformar la qualitat del servei que oferim a les persones ateses”.

Actualment, l’equip està format per Jèssica Martínez, Cristina Escrig i Guillermina Orduna (Medicina Interna HTVC); Carlos Tomás, Katerine López, Anna Pàmies i MarielaUyaguari (Reumatologia HTVC); Juanjo Salazar (Endocrinologia HTVC); Esther Martínez i Cristina Rodríguez (Geriatria HSC Jesús).

 

 

 

Arxivat a