Urbanisme admet que "no hi ha marge de maniobra" en el cas Turov i cal enderrocar

Publicat el 28 de febrer de 2013 a les 14:26

Ara mateix, però, el que més preocupa Urbanisme són la cinquantena de llicències urbanístiques atorgades majoritàriament entre 1997 i 2005, que, a partir dels informes pericials encarregats per la justícia, arran del cas Turov, s'ha descobert que també es van atorgar sota criteris no ajustats a llei. "Evidentment, el que s'ha de fer en el cas d'aquestes sentències és racionalitzar la situació i això comportarà fer una revisió del planejament", ha apuntat el director general d'Urbanisme, que ha recalcat que "el que no podem afrontar és anar cap a una sistemàtica de denúncies i sentències que portin a una situació molt complexa tant per a l'Ajuntament com per a la mateixa Administració". Així mateix, Serra ha explicat que des d'Urbanisme "s'hi ha estat parlant i no s'ha arribat a cap solució concreta. Està tot molt obert", ha afegit.

Agustí Serra ha reconegut també davant dels micròfons que Urbanisme "no s'havia trobat mai" amb un cas així. "Ens hem trobat en moltes situacions, però d'aquest nombre i envergadura, no, o jo, almenys, no m'hi havia trobat mai", ha sentenciat.

Últims tràmits per a l'abocador de Riba-Roja

D'altra banda, la Comissió d'Urbanisme que s'ha celebrat este dijous ha tingut entre els punts més destacats l'aprovació provisional de l'abocador de residus inerts de Riba-Roja d'Ebre. Es tracta d'un abocador de 116 ha, a la zona nord de Riba Roja i a tocar dels termes d'Almatret i Maials, on es preveu dipositar fins a 10 milions de bales de residus inerts.

La Comissió també ha donat llum verda als POUMS d'Arnes i els Freginals i ha deixat en suspens el de Sant Jaume d'Enveja, a l'espera d'un informe de la Direcció General de Costes que depèn del Ministeri de Medi Ambient.