Vint-i-un restaurants preparen les Jornades del Corder de la Terra Alta

Tindran lloc entre el 19 de setembre i el 26 d'octubre i també hi participaran 16 establiments d'allotjament, amb descomptes, i vuit carnisseries de la comarca | Avui s'han presentat les jornades a la Cambra de Comerç de Reus

Publicat el 16 de setembre de 2014 a les 17:00
Presentació de les Jornades a la Cambra de Comerç de Reus. Foto: cambraReus

La seu de la Cambra de Comerç de Reus ha sigut l’escenari avui de l’acte de presentació de la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, que tindran lloc entre el 19 de setembre i el 26 d’octubre. El Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de l'Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Rural de la comarca, els consells reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta i el Grup de Sanejament Ramader d'Oví i Cabrum de la Terra Alta, han preparat este esdeveniment gastronòmic, al qual enguany s’hi sumen 21 restaurants de la comarca.

Els restaurants oferiran als clients uns menús especials amb la carn de corder com a ingredient principal, així com altres productes agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i l’oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d’origen. També es compta amb la participació de 16 establiments d’allotjament que oferiran descomptes en el preu de les estades dels clients que acrediten haver consumit un menú del corder. Com a novetat d’enguany, participen 8 carnisseries de la comarca promocionant el corder. Tot plegat contribuirà a consolidar i engrandir esta proposta gastronòmica.

Per promocionar les Jornades i per informar els clients s’ha editat una guia de 44 pàgines on es fa l’explicació de cadascun dels menús, dels restaurants i dels establiments d’allotjament i carnisseries, del preu dels àpats, etc. La publicació es complementa amb informació de propostes turístiques que permetran conèixer els diferents atractius de la Terra Alta.

El tret de sortida d’estes VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta serà el 18 de setembre, a les 19.00 hores, amb la presentació oficial al Centre d’Informació del Parc Natural dels Ports, a Prat de Comte, per part de Teresa Lluís i Loreto Meix, autores del llibre La cuina de la Terra Alta.

La presentació d’avui, realitzada amb la col·laboració de la Cambra, ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Carles Luz; la representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de la Terra Alta, Ana Palomé; el president de l’Associació de Turisme de la Terra Alta, Felip Segura, i el secretari general de la Cambra de Reus, Joan Josep Sardà.