Timbal d’arròs, arròs "a la llauna", risotto o arròs caldós són només algunes de les diferents formes de cuinar el producte estrella del Deltadel’Ebre, protagonista de les primeres JornadesGastronòmiquesdel’ArròsdelDelta, del 13 de setembre al 6 d’octubre, organitzades pel PatronatdeTurisme de la DiputaciódeTarragona sota la marca reservadelabiosfera. D’Amposta hi participaran vuitrestaurants, que han elaborat menús especials per a l’ocasió, que oscil·len entre els 30 i els 45 euros, i es poden consultar a la web de TurismeAmposta.
Este any, per primera vegada, les jornades es celebraran de manera conjunta amb altres municipis del Delta, com ja fa uns anys que es fa amb les festes tradicionals de la plantada i la sega de l’arròs. "Com ja hem experimentat en altres ocasions, sobretot en l’àmbit del turisme, sumar esforços amb altres municipis ens permet fer-ne més ressò i arribar a més persones, per això, és un encert poder sumar la nostra proposta a la del Patronat", declarava la regidoradeTurisme a l’Ajuntament d’Amposta, InésMartí.
A banda d’Amposta, s’han sumat a les JornadesGastronòmiquesdel’ArròsdelDelta, SantJaumed’Enveja, laRàpita i Deltebre, on diferents restaurants també han preparat un seguit de menús on es podrà tastar tota mena de receptes basades en l’arròs com l’arròs tot pelat, l’arròs negre o l’arròs de verdures amb bacallà, maridats amb vins de la DOTerraAlta.
Festa de la Sega
També al voltant de l’arròs, el diumenge 6 d’octubre tindrà lloc la Festa de la Sega de l’arròs, a la Casa de Fusta. En la seva 34a edició, es podrà tornar a gaudir d’activitats com la batuda a potes, la trobada d’artesans de les Terres de l’Ebre i el Maestrat, l’actuació de "Suc d’Anguila" i "Guardet Lo Cantador" o la ballada de jotes de les dones de Deltebre.